Vier Almeerse ondernemers vertellen op woensdag 14 mei hoe zij social media voor hun bedrijf inzetten. Social media is niet alleen voor grote organisaties en het hoeft ook niet heel ingewikkeld te zijn.

Kansen voor ondernemers
Samira Salman, oprichtster van Social Media Club Almere: “In Almere is een aantal ondernemers die de kansen van social media zien. Ze zijn gewoon begonnen en vergroten zo hun naamsbekendheid. Ze trekken zelfs meer klanten aan. Ik vind dat mooi om te zien. Daarom heb ik ze gevraagd hierover te vertellen. Hopelijk inspireert het andere ondernemers ook aan de slag te gaan met social media.”

De ondernemers laten zich op de Social Media Club Almere interviewen door Audrey Mudde. Ze vertellen over hun successen en leerpunten op social media. De bijeenkomst richt zich op het inzetten van Facebook en het fotoplatform Flickr om je doelgroepen te bereiken.

Naar huis vol tips, ideeën en inspiratie
Tijdens de interviews kan het publiek de ideeën en tips direct verwerken met hulp van een aangereikt model. “Het dwingt je jouw social strategie te benaderen vanuit zowel de ondernemer/zender als de ontvanger (volger of fan)”, aldus Mudde.

De eerste ondernemer die zijn ervaringen wil delen is Gerard Endenburg van Platenhuis ’t Oor. Met hulp van Facebook weet hij succesvol jongeren te bereiken. Ook Helena Zanting van Veganista.eu vertelt hoe zij social media gebruikt voor haar culinair advies bureau. Hoewel Martijn Plegt, van Kinki Kappers, nog maar recent Facebook inzet, heeft hij in korte tijd al zeer positieve ervaringen. Hij weet zelfs nieuwe klanten naar zijn zaak te trekken.

De vierde persoon is geen ondernemer, maar heeft wél een succesvolle community en wereldwijd fans gecreeerd op het platform Flickr. Urban Explorer en fotograaf Martijn Zegwaard’s foto’s blijven niet onopgemerkt. Dankzij zijn foto’s op Flickr gebruikt de Amerikaanse regisseur Tim Burton een bijzondere locatie van een spookkasteel in België in een nieuwe speelfilm. Dit bijzondere bericht heeft Zegwaard erg veel media aandacht opgeleverd.

Aan de slag? Kom langs!
Wil jij aan de slag met social media óf je aanpak verbeteren? Laat je inspireren en kom naar de Social Media Club Almere op woensdag 14 mei, om 19 uur bij  Places to Work, Wisselweg 33 in Almere. De toegang is gratis, maar meld je alsjeblieft wel aan. Dit kan via Facebook (www.facebook.com/smc036) of Meetup.com (www.meetup.com/smc036).

Social Media Diner
Voorafgaand aan het event kun je met organisatoren en andere bezoekers meeeten. De daghap van Places to Work kost € 7,50 per persoon, contant te voldoen op de avond zelf. Opgeven is verplicht door een e-mailtje te sturen naar: info[at]placestowork.nl.

Advertisements