Social media kan een cultureel evenement of activiteit heel goed op de kaart zetten. Ook kan het helpen om mensen te attenderen op cultuur in de stad. Daarnaast is het van grote waarde om mensen die dezelfde interesse delen met elkaar in verbinding te brengen.

Dat dit eenvoudig en kleinschalig begint, leren de twee sprekers op de dertiende bijeenkomst van de Social Media Club Almere. Cultureel ondernemer Jan-Melle Liscaljet en Bas van Klompenburg van Theatergroep Ongeremd vertellen en op woensdag 4 juni hoe zij Social media inzetten in de culturele sector.

Cultureel ondernemen via social media

Jan-Melle Liscaljet is cultureel ondernemer en intern directeur van Stichting Loods 4. Hij organiseert en produceert veel festivals en evenementen, zoals Bevrijdingsfestival Flevoland, Popronde Almere en het Sandy Dane Festival. Daarbij helpt hij culturele organisaties met ondernemerschap.

Op 4 juni vertelt hij aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je op een eenvoudige manier kunt beginnen en dit kunt uitbouwen.

Bekendheid via Facebook

De tweede spreker Bas van Klompenburg laat zien hoe de relatief jonge Theatergroep Ongeremd veel heeft weten te realiseren met social media. Samen met twee andere Almeerse theatermakers richtte hij twee jaar geleden deze theatergroep op.

Theatergroep Ongeremd staat voor laagdrempelig, professioneel en uniek kleinkunst-en muziekcabaret in Flevoland. Facebook en Twitter hebben effectief bijdragen aan de bekendheid van deze jonge theatergroep. Bas van Klompenburg vertelt hoe hij te werk is gegaan en hoe ze social media inzetten om hun netwerk te onderhouden.

Kom langs!

Laat je inspireren en kom naar de Social Media Club Almere op woensdag 4 juni, om 19 uur bij Places to Work, Wisselweg 33 in Almere. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Aanmelden kan via Facebook (www.facebook.com/smc036) of Meetup.com (www.meetup.com/smc036).

Social Media Diner

Voorafgaand aan het event kun je met organisatoren en andere bezoekers mee-eten. De daghap van Places to Work kost € 7,50 per persoon, contant te voldoen op de avond zelf. Je dient je hiervoor op te geven door een e-mailtje te sturen naar: samira@smc036.nl of aan te melden voor het Social Media Diner via Facebook of Meetup.

Advertisements