Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.  Bijna elke Nederlander zet meerdere keren per dag iets op Twitter of plaatst een update op zijn Facebook-timeline. Al deze informatie is ontzettend waardevol. Maar hoe kun je als bedrijf en ondernemer goed gebruikmaken van deze brij aan informatie?

Eelco Orsel van Red Data en Jeroen Tjepkema van MeasureWorks weten op een handige manier in te spelen op de informatie die mensen verspreiden via Twitter of Facebook. Op de bijeenkomst van de Social Media Club Almere van woensdag 1 oktober delen de twee directeuren van Almeerse bedrijven hun kennis en ervaring. De bijeenkomst begint om 19.00 uur bij Places to Work, Wisselweg 33 in Almere.

Verkoopkansen uit Big Data

Eelco Orsel van Red Data vertelt hoe je uit gedegen analyses van social media verkoopkansen haalt. Daarbij draait het ook om het verhogen van veiligheid en bewaken van het imago van het bedrijf. Social media zijn echter heel belangrijk om campagnes te ondersteunen.

De keerzijde van de medaille is dat we ons steeds meer onbewust zijn van onze digitale privacy en de problemen die dit kan opleveren. Eelco Orsel vertelt over de mogelijkheden, onmogelijkheden, kansen en gevaren van Social Media.

Social mentions als KPI

Jeroen Tjepkema van MeasureWorks benadert social media vooral als belangrijke databron voor perfomance-optimalisatie. Klanten klagen niet alleen online als er iets niet werkt. Ze geven ook precies aan waar ze zich aan ergeren en last van hebben. Deze opmerkingen op social media bieden ondernemingen veel kansen en mogelijkheden om hun producten en diensten te optimaliseren.

Jeroen Tjepkema zal in zijn presentatie niet alleen ingaan op hoe je social data analyseert om je conversie te optimaliseren, ook zal hij uiteenzetten hoe je social mentions kunt gebruiken om gedrag van je website en/of klanten te voorspellen. Zo benut je social media optimaal bij het bereiken van de doelen van je onderneming.

Kom langs!

Laat je inspireren door dit boeiende onderwerp en kom naar de Social Media Club Almere op woensdag 1 oktober, om 19.00 uur bij Places to Work, Wisselweg 33 in Almere. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Meld je aan op Meetup of Facebook.

Advertisements