Een bedrijfje beginnen met geld uit de crowd. Dat is niet meer zo bijzonder. Maar hoe krijg je de crowd in beweging? Dan lijkt crowdfounding ineens sterk op een community. Wat verbindt mensen en waarom zouden ze jouw nieuwe onderneming willen financieren? Het draait dan niet alleen om geld maar ook om het verbinden van mensen aan jouw idee. Daarnaast kan het ook je klanten voor de toekomst opleveren en zorgen voor mensen die in je product geloven.

Eric Graafland startte anderhalf jaar geleden met zijn compagnon Andre Noort het bedrijf The Wayv. Wat in Rotterdam begon spreidt over de hele wereld. Voor deze ondernemers is crowdfunding meer dan het financieren van je project of bedrijf.

Community

Zij denken verder en zien het als een community van mensen die in die nieuwe bedrijven geloven en er meer dan geld voor over hebben. Zo bouwt hij via Wayv aan een wereldwijde community van mensen die verder denken dan de financiering van een bedrijf. Ze willen meedenken en betrokken zijn bij de onderneming die ze financiering.

Voor de Social Media Club Almere (SMC036) vertelt Eric Graafland op woensdag 10 december 2014 over zijn ervaringen bij het opbouwen van deze wereldwijde community. Wat zijn de problemen waartegen je aanloopt en hoe kun je zorgen dat je meer haalt uit de crowd dan alleen geld? Hij vertelt hoe hij de crowd in beweging krijgt en hoe je dat zelf ook kunt toepassen in je eigen online community. Ook laat hij zien hoe de crowd je kan helpen aan nieuwe ideëen, uitbreiding van je klantenbestand en productlancering.

Niet alleen professionals

De Social Media Club Almere organiseert maandelijks meetings en inspiratiebijeenkomsten. Ze doet dit voor een breed publiek en richt zich niet alleen op de social media professional, maar ook op mensen die wat minder ervaring hebben met social media en online marketing. Iedereen is welkom, zonder lidmaatschap of ingewikkelde aanmeldprocedures. Zo hoopt de SMC036 social media voor een brede groep toegankelijk te maken. Het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk staat hierbij voorop. Je kunt je vragen toespitsen op je eigen situatie.

Kom ook langs!

Laat je inspireren door dit boeiende onderwerp en kom naar de Social Media Club Almere op woensdag 10 december, om 19.00 uur bij Places to Work, Wisselweg 33 in Almere. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Aanmelden kan via Meetup.com of Facebook.

Advertisements