Social media en ondernemen gaan perfect samen. Sterker nog: social media bieden ondernemers nieuwe kansen en mogelijkheden. Daarom is het ontzettend leerzaam ervaringen met elkaar te delen. Drie ondernemers vertellen op de bijeenkomst van de Social Media Club Almere (SMC036) van woensdag 1 april hoe ze gebruikmaken van van social media als Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram. Met gezond verstand kom je namelijk al een heel eind.

Kansen voor ondernemers
Samira Salman, oprichtster van Social Media Club Almere: ”In Almere is een aantal ondernemers die de kansen van social media zien. De eerste sessie voor ondernemers vorig jaar liet zien hoe succesvol sommige mensen hierin zijn. Het is ontzettend leerzaam om ervaringen te delen en elkaar tips te geven. Iedereen ging vorig jaar na de bijeenkomst vol inspiratie naar huis.“ Lees ook het verslag van vorig jaar op Frankwatching.

Effectief social media inzetten
De drie ondernemers laten zien hoe zij op hun eigen manier effectief social media inzetten. Zo heeft fotograaf Richard Terborg in 2011 zijn baan opgezegd voor een nieuwe manier van leven. Nu fotografeert hij dagelijks, reist de hele wereld rond en ontmoet inspirerende mensen. Social media is hier onmisbaar bij.

De tweede ondernemer is visualisator en e-mailmarketeer Linda van Bruggen. Ze werkt al langere tijd met Twitter, Facebook en Instagram, maar haalt sinds kort veel meer uit LinkedIn. Ze ziet goed waar de kracht van de verschillende social media ligt en wanneer je welk medium goed kunt gebruiken.

Risma Bachoe heeft haar eigen kinderkledingmerk Lucky No. 7 een jaar geleden opgezet. Ze heeft via Instagram veel mensen weten te vinden. Haar account telt al bijna 7000 volgers en ze gebruikt het met succes in haar onderneming. Ook op Twitter en Facebook heeft ze al veel positieve resultaten geboekt.

Kom ook langs!
Laat je inspireren door dit boeiende onderwerp en kom naar de Social Media Club Almere op woensdag 1 april 2015, om 19.00 uur bij Places to Work, Wisselweg 33 in Almere. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. Aanmelden kan via Facebook of Meetup.com.

Social Media Club Almere
De Social Media Club Almere bestaat sinds april 2013 en organiseert maandelijks meetings en inspiratiebijeenkomsten. Iedereen is welkom, zonder lidmaatschap of ingewikkelde aanmeldprocedures. Professionals en geïnteresseerden ontmoeten elkaar en wisselen ervaringen uit. Zo hoopt de SMC036 social media voor een brede groep toegankelijk te maken. Het uitwisselen van ervaringen uit de praktijk staat hierbij voorop.
Risma Bacho heeft haar eigen kinderkledingmerk Lucky No. 7 een jaar geleden opgezet. Ze heeft via Instagram veel mensen weten te vinden. Haar account telt al bijna 7000 volgers en ze gebruikt het met succes in haar onderneming. Ook op Twitter en Facebook heeft ze al veel positieve resultaten geboekt.

Advertisements